nieuws

Cor Kalfsbeek wint BNA-prijs Noord Nederland

Geen categorie

Het project Woonhuis annex kantoor van Cor Kalfsbeek architectuur is uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar Regio Noord. De schuur met de allures van een villa in het singellandschap bij Paterswolde is gekozen uit 38 inzendingen waarvan er vijf werden genomineerd.

 

Het Woonhuis annex kantoor wordt door de jury een monument van vakmanschap genoemd en een voorbeeldproject pur sang van internationale allure: “De jury heeft grote waardering voor het tot in alle hoeken doordachte ontwerp, de zuivere plattegrond, de prachtige sobere detaillering, het spel van intimiteit, openheid en geslotenheid, de eenvoud, het idealisme en de zoektocht naar het pure door eindeloos te reduceren.”

 

Op 19 maart ontving de winnaar uit handen van BNA-directeur Marie Hélène Cornips de BNA Gebouw van het Jaar plaquette;:een aluminium gevelbord ontworpen door Bruno Ninaber van Eyben met typografie van Reynoud Homan.

www.bnagebouwvanhetjaar.nl
www.corkalfsbeek.nl

 

Reageer op dit artikel