nieuws

Archikidz! gaat duurzaam bouwen

Geen categorie

Zeshonderd kinderen, tachtig architecten en honderd vrijwilligers houden op 30 mei de architectuurworkshop Archikidz! in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Onder begeleiding van de architecten bouwen kinderen van 7 tot 12 jaar een middag lang aan hun ultieme droomhuis. Met duurzaamheid als thema geeft stichting Archikidz! ook volwassenen een kijkje in de keuken van klein- en grootschalige duurzame initiatieven.

Archikidz is de opvolger van Bouwen in de Beurs (Beurs van Berlage). Hoe zouden zij hun woonomgeving inrichten als ze het een dag lang voor het zeggen hadden? Hoe ziet hun ultieme speelveld, droomhuis of school eruit? In kleine groepjes leren de kinderen op een speelse manier hoe leuk architectuur is. Met verschillende materialen bouwen ze een maquette van hun eigen supertoren, droomvilla of luchtkasteel.

Archikidz1

In deze editie besteedt Archikidz! aandacht aan duurzaam bouwen. Niet alleen werken de kinderen met duurzame materialen, maar tevens komen onderwerpen als zonne-energie, wind en water aanbod. Ook ouders en andere volwassenen kunnen zo meer te weten te komen over deze thema’s. Het middengedeelte van de enorme ruimte in de Westergasfabriek is het domein van de kinderen. Daar omheen krijgen verschillende organisaties en bedrijven gelegenheid om op een leuke en interactieve manier te informeren over hun milieu- en mensvriendelijke initiatieven. 

www.archikidz.nl

Reageer op dit artikel