nieuws

Techniek – Energiebesparende schuifdeur

Geen categorie

Kone introduceert een schuifdeur die is ontworpen om temperatuurschommelingen te beheersen en het verlies van warme of koude lucht te beperken: de EcoDrive. De deur benadert de functionaliteit van een draaideur, maar vraagt een lagere investering.

Techniek – Energiebesparende schuifdeur

De openingsstand wordt automatisch verzorgd op basis van een vooraf ingestelde temperatuur. De doorgangsbreedte vande entree blijft flexibel. Op het moment dat er meer mensen passeren, past de schuifdeur zich automatisch aan. Als een gebouw gebruik maakt van een sluis, waarbij twee schuifdeuren achter elkaar worden geplaatst, dan stemmen de openingsstanden- en momenten van beide deuren zich op elkaar af. 

 

Liften, roltrappen en automatische deuren verbruiken zo’n 2 tot 10 procent van deenergieconsumptie van een gebouw.

Reageer op dit artikel