nieuws

Oplevering – Blauwe kubus die ’s nachts verandert

Geen categorie

Onlangs is in Kopenhagen een Concertgebouw ontworpen door Jean Nouvel opgeleverd. Het ontwerp is een kubus waaromheen een blauwdoek is gespannen.

jean nouvel-blauwe kubus op.jpg

’s Avonds wordt het doek gebruikt als een projectiescherm, waarop beelden worden getoond. In het scherm zijn openingen gemaakt voor daglichttoetreding en uitzicht op de grijze omgeving. Het staat in een ondergewaardeerd gebied dat wordt gekenmerkt door spoorlijnen en braakliggende gronden. 

jean nouvel blauwe kubus-1.jpg    Jean nouvel-blauwe kubus-2.jpg

In het interieur is ook gebruik gemaakt van projectie. Zo bestaan de plafonds in de foyers uit overlappende panelen, waarop beelden worden getoond. De grote zaal lijkt op die van de Philharmonie van Hans Scharoun in Berlijn. Hij bestaat uit tribunes op verschillende niveaus die gegroepeerd zijn rond het podium. 

Jean nouvel-blauwe kubus-3.jpg    jean nouvel-blauwe kubus-4.jpg

www.jeannouvel.fr

www.dr.dk/Koncerthuset/inenglish/koncerthuset

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels