nieuws

Interieur – Kleursysteem voor duurzame vloerbedekking

Geen categorie

De nieuwe DLW linoleumcollectie van Armstrong bestaat uit een mix van organische en minerale grondstoffen, waarvan ongeveer 80% natuurlijk aangroeit. Het heeft een nagenoeg neutrale CO2-balans over de hele levenscyclus en wordt zonder weekmakers, chloor en zware metalen geproduceerd.

Interieur – Kleursysteem voor duurzame vloerbedekking

De natuur was de grootste inspiratiebron voor de nieuwe kleuren. In samenwerking met kleurontwerper Peter Zoernack is een kleursysteem gemaakt voor de series Marmorette, Colorette, Uni Walton, Granette en Linodur. Zoernack splitste iedere tint in de kleurencirkel op in drie variaties met verschillen in helderheid. Ook is het palet met grijs-zwart tonen uitgewerkt met gedifferentieerde helderheidgradaties in koele en warme tinten. 

Met 56 tinten in 18 kleurreeksen biedt Marmorette een unieke verscheidenheid aan kleuren. De Granette toont de beste tinten uit de natuur en is uitgebreid van 6 naar 24 kleuren. Uni Walton is de klassieker onder de DLW linoleumcollectie: esthetisch, sober en elegant; met 20 dessins waarvan vooral de grijstinten uitgebreid zijn. 

Colorette, dat zijn naam dankt aan de levendige en krachtige kleuren, biedt naast vijf intensieve kleuren zeven natuurlijke tinten in licht en donker, evenals een reeks met vijf grijzen. 

 

www.armstrong.nl/vloeren

www.zoernack.de

Reageer op dit artikel