nieuws

Interieur – Functioneel, decoratief en innovatief

Geen categorie

In Keulen presenteerde Montis tijdens de IMM een aantal nieuwe ontwerpen die zowel projectmatig als op artistiek vlak interessant zijn.

Omdat elke goede bank meer dan één gezicht heeft, ontwierp Dick Spierenburg het nieuwe elementenprogramma Domino. Deze bank kan in uiteenlopende ruimtes en op vele manieren worden toegepast. Zo is er een traditionele twee-, drie-, of vierzitter mee te maken, maar ook een lounger of een chaise longue. De rechthoekige blokvormen zijn compact en comfortabel zacht. Met de losse zitelementen, ruggen en armen zijn oneindig veel opstellingen te maken, zelfs combinaties met een dubbele zitrichting, zoals die worden toegepast in lobby’s van hotels en kantoren. Domino is een modulair systeem, met maten die steeds 25 cm oplopen. 

 

Nieuw is de Montis+ collectie, waarin “creatieve modellen zijn ondergebracht uit de bestaande collectie die vooral een decoratieve functie hebben, maar waar óók op gezeten kan worden”, aldus marketingmanager Lobke van den Berg. Het krukje Miss Judith van Studio Demakersvan en de ‘zitballen’ Playtime van Studio Job zijn nu aangevuld met de zitzak-stoel Lazy Bastard van Bertjan Pot. Pot combineert de nonchalance van een zitzak met het comfort van een fauteuil. Hij plaatste de zitzak als het ware op poten, in een strakke buitenvorm, die de flexibele inhoud in bedwang houdt. Lazy Bastard zit extra comfortabel, want hoger en is voorzien van armleggers. De speciaal ontworpen stof geeft de zitzak-stoel een ontspannen uiterlijk.

 

www.montis.nl 

Reageer op dit artikel