nieuws

Bouwsector unaniem over aanpak economische recessie

Geen categorie

De Nederlandse bouwsector heeft voor het overwinnen van de crisis vooral verwachtingen van de regering en de banken. Zij moeten ervoor zorgen dat de bouwsector kan blijven bouwen door de juiste voorwaarden te creëren (kredietversoepeling en leningen verstrekken) en door projectrealisatie (projecten naar voren halen, investeren en regelgeving versoepelen). Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 560 architecten, aannemers, klusbedrijven, installateurs, afbouwers en handelaren.

Bouwsector unaniem over aanpak economische recessie

De partijen denken verschillend over de zwaartepunten. Architecten zien een belangrijke rol weggelegd voor de gemeenten (20%). Het is volgens de architecten met name belangrijk om geplande projecten naar voren te halen, te investeren in nieuwe projecten en de procedures sneller af te handelen/ te versoepelen. Dit laatste geldt volgens de architecten niet alleen voor gemeenten, maar ook voor de provinciale en landelijke overheid (56%). 

De aannemers B&U en de klusbedrijven zien liever financieel getinte oplossingen (resp. 36% en 31%), zoals het makkelijker verstrekken van kredieten en leningen. 

Reageer op dit artikel