nieuws

Ymere gaat nauw samenwerken met bedrijven

Geen categorie

Ymere gaat met drie bouwbedrijven in co-makership projecten maken. Ymere, Dura Vermeer, Trebbe Oost & Noord en Era Contour hebben op 1 december een intentieovereenkomst voor samenwerking getekend.

Ymere gaat nauw samenwerken met bedrijven

 

Ymere wil in de toekomst een derde van de jaarlijkse bouwproductie op deze manier realiseren. Volgens de betrokken partijen leidt deze op continuïteit gerichte samenwerking tot grote verbeteringen in het totale proces. Het uiteindelijke resultaat is een hogere kwaliteit van producten tegen lagere kosten. De herverdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen de partners maakt centrale regie mogelijk en leidt tot  betere integratie van ontwerp en uitvoering.

Ymere heeft de afgelopen maanden na selectieproces gehouden de drie partners gekozen met wie zij een pilotproject gaat uitvoeren. Het streven is om in het vierde kwartaal van 2010 met de uitvoering van de projecten te beginnen en eind 2011 op te leveren. Tijdens het hele ontwikkelings- en bouwproces worden de projecten gemonitored. Als co-makership de verwachte kwalitatieve en financiële voordelen oplevert, gaat Ymere een langdurige samenwerking aan met de bedrijven.

Reageer op dit artikel