nieuws

Voorzichtige transformatie van het Chinese plein

Geen categorie

Afgelopen week werd op de Architectuur en Stedebouw Biënnale in Shenzhen het Medular Paviljoen in gebruik genomen. Als gevolg van de plaatsing van het paviljoen op het Shenzhen Civic Square wordt dit plein (doorgaans niet voor publiek gebruik bestemd) steeds meer door de Chinese bevolking in gebruik genomen.

Voorzichtige transformatie van het Chinese plein

 

Het paviljoen, een van de vele Nederlandse bijdragen dit jaar, heeft de functie van lees- en rustplaats op de biënnale en is zorgvuldig in de compositie van het plein verwerkt. Het ontwerp roept bij de lokale bezoekers en media verwondering en nieuwsgierigheid op. Zijn het nu bomen of lampenkappen? Met het toepassen van dubbele betekenissen en connotaties zoals deze willen de ontwerpers een tijdelijke transformatie van een puur representatief plein naar een daadwerkelijk publiek plein mogelijk maken.

Maurer paviljoen in China

Biënnale

Het paviljoen is het eerste project van Maurer United Architects [MUA] in China. De biënnale duurt nog tot 23 januari 2010. Het paviljoen is tot stand gekomen met ondersteuning van de Chinese uitgever Modern Media en de DutchDFA.

 Paviljoen Maurer United Architects in China. Foto: MUA

Foto’s: Maurer United Architects [MUA]

www.szhkbiennale.org
www.dutchdfa.nl
www.modernmedia.com.cn

 

Reageer op dit artikel