nieuws

Uitslag Droomstad

Geen categorie

Gisteren, 10 december, zijn de prijzen uitgereikt van het project Droomstad. Resto VanHarte uit Den Haag en De Noorderparkkamer in Amsterdam wonnen respectievelijk de publieks- en juryprijs.

Uitslag Droomstad

 

 

Noorderparkkamer (Amsterdam)

De Noorderparkkamer is de culturele huiskamer van het Noorderpark en fungeert als een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. In en rondom de Noorderparkkamer worden verrassende culturele activiteiten georganiseerd door professionele creatieve ondernemers uit Amsterdam-Noord zoals musici, beeldend kunstenaars, theatermakers, schrijvers. Zij ontwikkelen projecten en gaan daarmee een verbinding aan met elkaar, met de buurtbewoners en met de stad.

Resto VanHarte (Den Haag)

Zoveel mogelijk mensen uit hun sociaal isolement halen: dat is de achterliggende gedachte van Resto VanHarte. Rondom de maaltijd organiseert Resto VanHarte samen met lokale organisaties allerhande thema-avonden en activiteiten om mensen te informeren en met elkaar in contact te brengen. Momenteel zijn er 17 Resto’s verspreid over het land en er zijn meer Resto’s in ontwikkeling. Ben Lachhab bestiert de Resto in Den Haag.

Droomstad

De VPRO heeft voor het project Droomstad aan stadsbewoners gevraagd wat hun stad leefbaar maakt en wat echt werkt. Of het nu gaat om een boodschappendienst, nieuw speelterrein, schoonmaakactie, vindingrijke parkeeroplossingen of architectuur – zolang het de straat of buurt maar mooier en beter leefbaar maakt. Van Eindhoven tot Amsterdam en van Den Haag tot Utrecht kwamen ideeën en oplossingen voor stadsproblemen. Van alle inzendingen zijn filmpjes gemaakt die voor iedereen te zien zijn op eeuwvandestad.nl/droomstad. Het doel van Droomstad is om zoveel mogelijk andere bewoners en bestuurders te inspireren om zelf hun stad leefbaarder te maken.

Droomstad is een onderdeel van Eeuw van de Stad, een crossmediaal project van de VPRO op televisie, radio, internet en in de gids, in samenwerking met de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

Aan de publieksprijs is een bokaal en een bedrag van 1000,- euro ter ondersteuning van het project verbonden. De juryprijs bestaat uit een bedrag van 500,- euro.

Van alle inzendingen zijn filmpjes gemaakt die voor iedereen te zien zijn op www.eeuwvandestad.nl/droomstad. De filmpjes zijn ook te zien op het digitale themakanaal HollandDoc24

Reageer op dit artikel