nieuws

Twee winnaars World Sustainability Centre Afsluitdijk

Geen categorie

KOW en Kraaijvanger Urbis zijn de winnaars voor de internationale openbare ideeënprijsvraag voor het ‘World Sustainability Centre Afsluitdijk’. De prijsvraag is uitgeschreven door de Stichting Duurzaamheidscentrum, de TU Delft en het Cartesius Instituut ter voorbereiding op de besluitvorming van het kabinet in het voorjaar van 2010 over de toekomst van de Afsluitdijk.

Twee winnaars World Sustainability Centre Afsluitdijk

 

 

KOW maakt in zijn ontwerp gebruik van de verhoging van de Afsluitdijk. Door deze noodzakelijke verhoging komt ruimte vrij voor een langgerekt bezoekerscentrum dat plaats kan bieden aan diverse programma’s. Het centrum is opgezet als een lineair centrum waarin energie, afval, waterzuivering, voedselproductie en mobiliteit worden gecombineerd tot een seriegeschakelde cyclus. Hierdoor wordt het in het plan van KOW een openluchtmuseum voor duurzaamheid wordt.

 Kraaijvanger Urbis wint World Sustainability Centre Afsluitdijk

Kraaijvanger Urbis bedacht in het plan ‘Changing Perspectives’ vijf losstaande paviljoens die over het water kunnen worden verplaatst. Het omringende landschap gaat zo deel uitmaken van de tentoonstellingen die in de paviljoens worden gehouden.

 www.worldsustainabilitycentre.org/awards.html

Reageer op dit artikel