nieuws

Restaurant Loetje in Laren winnaar beste restaurantinterieur

Geen categorie

Dinsdagavond vond in de Cruise Terminal in Rotterdam de uitreiking plaats van de VENUEZ Hospitality & Style Awards 2009. VENUEZ is een vaktijdschrift voor de horeca, dat nieuwe concepten en eten en drinken belicht. De jury reikte negen prijzen uit, waaronder die van Best Interior Design 2009. Peter Roozeboom, interieurarchitect van Heineken, nam deze prijs in ontvangst voor zijn ontwerp van de bar Moskou in Deventer. Restaurant Loetje in Laren, ontworpen door Concrete, werd uitgeroepen tot beste restaurantinterieur.

Restaurant Loetje in Laren winnaar beste restaurantinterieur

Volgens de jury is Moskou een multifunctionele ‘venue’ waarin bar, restaurant en sushibar zijn verenigd. Zij roemden de succesvolle indeling, die zorgt voor een zeer dynamisch karakter.

 Bar Moskou in Deventer

Iedere ruimte heeft zijn eigen sfeer en uitstraling, maar allen beschikken zij over een gemeenschappelijke ziel. De verbouwing van het pand is met veel respect uitgevoerd, waardoor de charme is behouden. Dit wordt nog eens extra versterkt door de bevlogen houding van de ondernemers.

Bar Moskou in Deventer

Beste restaurantinterieur
Andere winnaars zijn Concrete, voor hun ontwerp van restaurant Loetje in Laren. De jury was bijzonder gecharmeerd van hoe het ontwerpbureau het oorspronkelijke Loetje-concept – biefstukrestaurant in een oubollige omgeving – naar deze tijd heeft getrokken, zonder afbreuk te doen aan het concept. Loetje Laren is een uitstekend voorbeeld van een grand café in tegenwoordige tijd. Het restaurantdesign is tot in de puntjes verzorgd met hoogkwalitatieve materialen en een sublieme afwerking. Een tijdloos concept dat weer jaren mee kan en daardoor aansluit bij de duurzame tendens van nu.

Succesvol ondernemen
Paul Hermanides, die als eigenaar van de Amsterdam Village Company de opdrachtgever is van prestigieuze horecaprojecten in Amsterdam zoals Hotel Arena, Stanislavski, Odeon en Neva, kreeg de Hospitality Style Award. Hermanides heeft het afgelopen jaar, ondanks het negatieve economische klimaat, volgens de jury een unieke performance neergezet met de realisatie van de spraakmakende zaken Stanislavski en Neva en de restyling van de hotelkamers van Hotel Arena. Zijn onderscheidende visie op het gebied van gastvrijheid en stijl en het bezit van een grote dosis lef en ondernemerskracht verdient erkenning.

De prijs voor het beste hospitality concept gaat naar Trouw in Amsterdam, een ontwerp van Studio Müller Van Tol. De jury oordeelde dat hier met beperkte middelen, budget en tijd een concept met een hoge culturele relevantie is gerealiseerd. Er is optimaal gebruik gemaakt van een bestaand, ruw gehouden gebouw – een voormalige drukkerij – en invulling gegeven aan een originele propositie. De huisstijl is origineel en sluit prachtig aan bij het totale verhaal. De tijdelijke bestemming heeft de initiators geïnspireerd om van een zwakte een sterkte te maken.

Townhouse in Maastricht, een nieuw hotel van de La Bergère Group, kreeg de prijs voor het beste nieuwe hotelconcept. Beste cocktailbar is Door 74 in Amsterdam, ontworpen door Steelstuff, Lola’s, ontworpen door Iding, kreeg de prijs voor Best Style Bar.

Reageer op dit artikel