nieuws

Provinciehuis Arnhem geschrapt

Geen categorie

Het nieuwe provinciehuis van de Provincie Gelderland in Arnhem is van de baan. Dat heeft gedeputeerde Theo Peters bekendgemaakt. Reden is dat de Provincie vanaf 2011 een bedrag van 60 miljoen Euro moet gaan bezuinigen.

Provinciehuis Arnhem geschrapt

De nieuwbouw die was gepland naast het bestaande provinciehuis in Arnhem, is daarom geschrapt. De provincie waarschuwt dat de bezuinigingen nog hoger kunnen uitpakken. Vorig jaar maakte de Provincie Gelderland plannen van een nieuw provinciaal kantoor dat 75 miljoen euro zou gaan kosten. Nieuwbouw kwam als optie uit de bus na een studie over huisvesting voor 1.200 ambtenaren. Het gebouw zou drie provinciale kantoorgebouwen vervangen. Het Arnhemse provinciehuis van Architect J.J.M Vegter is weliswaar te klein, maar moet als monument ongemoeid worden gelaten.

Reageer op dit artikel