nieuws

Nominaties Daylight Award 2010 bekend

Geen categorie

De juryleden van de Daylight Award 2010 waren ingenomen met het grote aantal en de hoge kwaliteit van de inzendingen. In veel projecten was een interessante relatie tussen de gebruiker en het daglicht te herkennen, waardoor het niet eenvoudig bleek om slechts tien projecten te nomineren voor de Daylight Award 2010. Toch konden alle juryleden zich na veel discussie vinden in de nominaties.

Nominaties Daylight Award 2010 bekend

In categorie utiliteitsbouw:

 • Caballerofabriek (GROUP A)
 • Conservatorium van Amsterdam (de Architekten Cie.)
 • Mulifunctioneel Centrum de Vrijheidswijk (Rudy Uytenhaak Architectenbureau BV)
 • FPC de Oostvaarderskliniek Almere (Studio M10)
 • Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Amersfoort (Baldeweg/ADP Architecten)

 

 Nominaties Daylight Awards UB Nominaties UB

In de categorie woningbouw:

 • Crystal Court (Tangram Architekten)
 • Galeriewoning IJburg (Tom Bergevoet Architecture)
 • AL-light (Border Architecture)
 • Sterk Huis (Architectuurbureau Sluijmer van Leeuwen)
 • Huis IJburg (Rocha Tombal Architecten)

  Daylight Awards-nominaties WB
  Nominaties WB

   

  Daylight Award

  De Daylight Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. Aan de Daylight Award is naast de award in de vorm van een glaskunstwerk een geldbedrag verbonden van €1250 per categorie.

  Daylight Awards-nominaties WB Nominaties WB

   

   Nominaties Daylight Awards UB
  Nominaties UB

  De komende weken zal worden gewerkt aan het selecteren van één winnaar per categorie, onder andere door het bezoeken van de verschillende lokaties, zodat de daglichtervaring zelf beleefd kan worden. De Award zal worden uitgereikt op 28 januari 2010 tijdens de vakbeurs Gevel, Licht en Architectuur, georganiseerd door VNU Exhibitions in AHOY Rotterdam.

Reageer op dit artikel