nieuws

Nieuwe stadswijk Amsterdam

Geen categorie

Gisteren is door burgemeester Cohen de nieuwe stadswijk Overhoeks in Amsterdam geopend. Overhoeks is een nieuw stuk Amsterdam aan de zonnige zijde van het IJ. De wijk is vernoemd naar de Shell-toren met de kroon en ligt vlakbij het centrum, recht tegenover het Centraal Station.

Nieuwe stadswijk Amsterdam

 

 

 

De wijk krijgt een uitgestrekt Oeverpark aan het IJ. Afgelopen zomer is de eerste paal geslagen voor het nieuwe Filmmuseum, het boegbeeld van de nieuwe wijk, dat naar verwachting in 2011 open gaat. Het ontwerp is afkomstig van het Weense architectenbureau Delugan Meissl Associated Architects.

Filmmuseum Overhoeks Amsterdam Het nieuwe Filmmuseum

Wonen

In Overhoeks worden 2200 woningen gerealiseerd. De eerste woningen in De Oranje zijn begin december opgeleverd. Ook is de oplevering van de Prinsendam gestart.Voor ondernemers komt er plaats in inspirerend erfgoed of bijzondere nieuwbouw. Shell heeft in Overhoeks het Shell Technology Centre Amsterdam gerealiseerd, een mondiaal onderzoekscentrum voor 1.300 onderzoekers.

Overhoeks Oranje
De Oranje

Partnership Overhoeks

Het partnership Overhoeks bestaat uit zeven partijen, die nauw samenwerken aan de realisatie van Overhoeks: ING Real Estate Development, Ymere, Vesteda, projectbureau Noordwaarts, stadsdeel Amsterdam-Noord, Shell en het Filmmuseum. Het gebied wordt ontwikkeld door de Ontwikkelcombinatie Overhoeks, bestaande uit ING Real Estate Development en Ymere.

Reageer op dit artikel