nieuws

Maurer ontwerpt installatie voor Guggenheim NY

Geen categorie

Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het New York Guggenheim, heeft Maurer United Architects een installatie bedacht voor de centrale vide. Inspiratiebron voor de zogenoemde Full Half Moon was de bekende foto van de eerste laarsafdruk op de maan. De installatie bestaat uit een glazen bol met een diameter van twaalf meter, die gevuld is met maanstof en waarvan onderste helft honderd procent reflecterend is.

Maurer ontwerpt installatie voor Guggenheim NY

Het Guggenheim in New York, destijds ontworpen door Frank Lloyd Wright, viert haar vijftigste verjaardag met het evenement Comtemplating the void: Interventions in the Guggenheim Museum. Tweehonderd kunstenaars, architecten en ontwerpers zijn uitgenodigd om visies in de vorm van interventies tot uitdrukking te brengen. Hieronder bevinden zich bekende namen zoals Zaha Hadid, Toyo Ito, Richard Meier, Daniel Libeskind en Lebbeus Woods.

Naast Maurer United Architects wordt ons land vertegenwoordigd door onder andere UNStudio, Studio Job, MVRDV, en West8. Alle werken op A1 formaat worden tentoongesteld in Thannhauser en Level 4 galeries en op het internet. Bij wijze van liefdadigheid hebben de deelnemers hun projecten gedoneerd aan het museum en op 4 maart 2010 worden zij geveild.

foto van laarsafdruk op de maan

Reageer op dit artikel