nieuws

La Scala zelf achtergrond voor voorstelling

Geen categorie

Tot 25 december is het operagebouw La Scala in Milaan het doek voor een voorstelling die op haar voorgevel wordt geprojecteerd. Kunstenaar Mario Nanni maakte een theatrale film die aftelt naar eerste kerstdag. ‘La luce della musica’ die vanaf 7 december te zien is, is elke dag anders: details veranderen en de kerstster verplaatst zich langzaam over het firmament. Alles bouwt toe naar kerstavond, waarop de ster explodeert in een zee van licht en toeschouwer en voorstelling met elkaar vermengt.

La Scala zelf achtergrond voor voorstelling

De kunstenaar houdt voorlopig nog geheim hoe de voorstelling er op 25 december uit zal zien, maar verklapt alvast dat het een uniek evenement zal worden dat alleen op die dag zal plaatsvinden: “Het licht van de kerstster en de stad zullen met elkaar versmelten.”

De voorstelling duurt 24 minuten, één minuut voor elk uur van de dag. Hiermee probeert de kunstenaar het ritme van de stad te vangen. De projectie begint met een gesloten toneeldoek dat zich langzaam opent. Zo kan de toeschouwer buiten meemaken wat zich normaliter alleen binnen afspeelt.

Reageer op dit artikel