nieuws

Inzending Powerhouse Company voor Guggenheim

Geen categorie

Het Guggenheim museum in New York bestaat vijftig jaar. Uit binnen- en buitenland zijn ontwerpers gevraagd een interventie te maken voor de centrale hal, de zogenoemde rotunda. Ook Powerhouse Company draagt haar steentje bij met hun inzending Triptich.

Inzending Powerhouse Company voor Guggenheim

Powerhouse Company reageert op de leegte van de rotunda met het drieluik Triptich (Repression – Anarchy – Pleasure). Nanne de Ru en Charles Bessard: “De overweldigende architectuur van de rotunda is voor ons een exemplarisch voorbeeld van de pure kracht van ruimte. Hoe kunnen we de paradoxale natuur van de ruimte, rigide in organisatie en toch zeer open in ervaring, interpreteren? Deze extreme ervaring van de rotunda representeert voor ons een mix van repressie, anarchie en genot”.

Alle werken en dus ook Triptich zijn te bewonderen tijdens de tentoonstelling ‘Contemplating the Void’, die loopt van 2 februari tot en met 28 april in het Guggenheim museum. De veiling van alle inzendingen vindt plaatst tijdens een fundraising voor het museum.

Reageer op dit artikel