nieuws

Initiatieven voor betere leefbaarheid in stad

Geen categorie

Op donderdag 10 december reikt Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) prijzen uit aan de beste Droomstadprojecten tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

Initiatieven voor betere leefbaarheid in stad

De publieksprijs is voor Resto VanHarte uit Den Haag. De genomineerden voor de juryprijs zijn: De Slinger voor Lombok uit Utrecht, De Noorderparkkamer in Amsterdam en Wijkpark Oude Westen in Rotterdam.

 

Droomstad

De VPRO heeft voor het project Droomstad aan stadsbewoners gevraagd wat hun stad leefbaar maakt en wat echt werkt. Of het nu gaat om een boodschappendienst, nieuw speelterrein, schoonmaakactie, vindingrijke parkeeroplossingen of architectuur – zolang het de straat of buurt maar mooier en beter leefbaar maakt. Het doel van Droomstad is om zoveel mogelijk andere bewoners en bestuurders te inspireren om zelf hun stad leefbaarder te maken.

 Genomineerden Droomstad: Noorderparkkamer Amsterdam

Droomstad is een onderdeel van Eeuw van de Stad, een crossmediaal project van de VPRO op televisie, radio, internet en in de gids, in samenwerking met de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

Van alle inzendingen zijn filmpjes gemaakt die voor iedereen te zien zijn op eeuwvandestad.nl/droomstad. De filmpjes zijn ook te zien op het digitale themakanaal HollandDoc24

 Genomineerden Droomstad: Wijkpark Oude Westen Rotterdam

Reageer op dit artikel