nieuws

Hoogste punt Blaak 31 van KCAP bereikt

Geen categorie

In het centrum van Rotterdam, op de plek van het voormalige Cebeco-gebouw, vordert de nieuwbouw van het kantorencomplex Blaak 31 naar een ontwerp van KCAP gestaag. Gisteren is het officiële hoogste punt van het gebouw bereikt. De nieuwbouw die in oktober 2008 begon, maakt deel uit van de transformatie van het Laurenskwartier en is een ontwikkeling van Provast.

Hoogste punt Blaak 31 van KCAP bereikt

Het elf verdiepingen tellende kantoorpand Blaak 31 heeft een éénlaagse ondergrondse parkeergarage en omvat 26.000 m2 vloeroppervlak. Het dankt zijn markante vorm aan de metro die onder het bouwterrein doorloopt. Aangezien op deze metrobuis niet kan worden gebouwd, waaiert het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau KCAP over de Blaak uit. Om de kavel maximaal te benutten, springt de gevel iedere drie verdiepingen terug naar het straatprofiel, als een verschoven stapel boeken. De oplevering van het nieuwe kantoorgebouw staat gepland voor medio 2010.

Reageer op dit artikel