nieuws

Hans van Heeswijk wint opdracht Mauritshuis

Geen categorie

Het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis in Den Haag heeft de opdracht voor het Masterplan ‘Mauritshuis aan het Plein’ gegund aan Hans van Heeswijk architecten. Na een zorgvuldige procedure heeft de jury, onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, unaniem voor zijn ontwerp gekozen. ‘Een prachtig ontwerp dat recht doet aan de internationale allure van het Mauritshuis.’

Hans van Heeswijk wint opdracht Mauritshuis

Het plan behelst de uitbreiding van het museum met museale en facilitaire functies, waarbij de entree, winkel, restaurant en garderobe worden aangepast aan de eisen en wensen van de 21e eeuw. Voorts maken de educatieve ruimten en de nieuwe tentoonstellings- en de lezingenzaal deel uit van de uitbreiding. Ook de voorgenomen renovatie valt binnen de opdracht. Ruimte voor de uitbreiding wordt gecreëerd door een deel van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte ondergronds te verbinden met het museum.

Van Heeswijk realiseerde afgelopen jaar in samenwerking met Merkx + Girod en Michael van Gessel de transformatie van Amstelhof tot museum Hermitage Amsterdam.

Reageer op dit artikel