nieuws

Elastik/Mat Studio krijgen vervolgopdracht Open Fort 400

Geen categorie

De bureaus Elastik en Mat Studio krijgen naar aanleiding van hun gezamenlijke inzending voor de Ymere NAi ideeënprijsvraag 2009 de opdracht hun idee voor de Kop van de Grasweg aan het IJ in Amsterdam Noord verder uit te werken. De bureaus wonnen met het plan Open Frame een van de twee juryprijzen.

Elastik/Mat Studio krijgen vervolgopdracht Open Fort 400

 

De andere juryprijs ging naar Stereo Architects, Finbarr McComb en Pieter Sprangers die het plan New York 5 indienden. In de tentoonstelling Open Fort 400 die van 18 december 2009 tot en met 27 februari 2010 te zien is in Informatiecentrum de Zuiderkerk in Amsterdam worden de winnende ontwerpen samen met de 98 andere inzendingen gepresenteerd.

Open Fort

De prijsvraag, georganiseerd door het NAi, Ymere en gemeente Amsterdam richt zich dit jaar op Amsterdam Noord. Inspiratiebron is de vierhonderdjarige relatie tussen Amsterdam en New York. Ontwerpers zijn gevraagd een Open Fort te ontwerpen van waaruit het gebied zich verder kan ontwikkelen, vergelijkbaar met Fort Amsterdam 400 jaar geleden in het huidige New York.

New York Open Fort 400

Tentoonstelling

De opening van de tentoonstelling op 18 december om 17.00 uur in de Zuiderkerk Amsterdam gaat gepaard met een discussie over de verdere ontwikkeling van Amsterdam Noord en de manier waarop de prijsvraag hier een bijdrage aan kan leveren. In de tentoonstelling Open Fort 400 zijn alle inzendingen van de Ymere NAi ideeënprijsvraag 2009 te zien.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Waterfront Visions/ Visies, uitgegeven door NAi Uitgevers.

Reageer op dit artikel