nieuws

Eindhoven loopt titel Design Capital 2012 mis

Geen categorie

Eindhoven loopt de felbegeerde titel World Design Capital 2012 mis. Het organiserende International Council of Societies of Industrial Design (Icsid) koos woensdag in Singapore voor de andere finalist, de Finse hoofdstad Helsinki. De twee finalisten kondigden tegelijkertijd een samenwerking aan.

Eindhoven loopt titel Design Capital 2012 mis

De jury roemde ondanks de keuze van Helsinki de passie en overtuiging waarmee Eindhoven de creatieve energie in de stad omarmt. Het beste bewijs daarvoor zijn de kwalitatief hoogstaande opleidingsinstituten en researchcentra en de designcultuur in de stad.

Designwethouder Marriët Mittendorff vond de finaleplaats voor Eindhoven tussen 47 steden die een gooi deden naar de titel van mondiale hoofdstad van het design, al een geweldige prestatie. “Het geeft aan dat Eindhoven een echte design hotspot is. Onze ambities blijven dan ook onverminderd hoog. We hebben met Helsinki een intentieverklaring ondertekend om de komende jaren samen die hoge design-ambities verder te ontwikkelen.”

Reageer op dit artikel