nieuws

Bouw ECB in Frankfurt gaat beginnen

Geen categorie

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisteren het groene licht gegeven voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Frankfurt. Het gebouw, een ontwerp van Coop Himmelb(l)au, moet het symbool worden van de Europese Gemeenschap. De ECB schat de kosten van de bouw en de inrichting op 850 miljoen euro.

Bouw ECB in Frankfurt gaat beginnen

Coop Himmelb(l)au won de prijsvraag voor de ECB nieuwbouw in 2005. Het nieuwe hoofdkantoor komt te staan aan de oever van de rivier Main in het oostelijke deel van Frankfurt. Het gebouw bestaat uit twee glazen torens van 185 meter hoog, die een polygonale vorm en een oostwest oriëntatie hebben. De bouw begint in het voorjaar van 2010, de oplevering wordt in 2014 verwacht. De bouw liep meer dan twee jaar vertraging op door gesteggel met aannemers over de kosten van dit uitdagende gebouw.

Reageer op dit artikel