nieuws

Anjelica Cicilia winnaar Building Passion Award 2009

Geen categorie

Tijdens een drukbezochte avond in het Delftse Lijm & Cultuur, ontving Anjelica Cicilia (32), commercieel directeur van KOW Architecten, de Building Passion Award 2009 uit handen van Laura Stevens, initiator van het evenement en auteur van de Building Passion publicatie waarin 101 sterke vrouwen in de bouw worden gepresenteerd. Met het boek wil Stevens vrouwen die in de bouw werkzaam zijn, meer zichtbaar maken

Anjelica Cicilia winnaar Building Passion Award 2009

Winnares Anjelica Cicilia was zichtbaar verrast door de prijs. Ze prees zichzelf gelukkig dat ze  zover is gekomen in de tien jaar dat ze in Nederland woont. De jury ziet haar als een rolmodel voor anderen en prijst het feit dat ze op jonge leeftijd een invloedrijke positie heeft verworven binnen een gerenommeerd architectenbureau en de bouwwereld.

Ondanks het feit dat vrouwen in de bouwsector steeds beter vertegenwoordigd zijn en dat op de diverse ontwerpopleidingen de verhouding tussen mannen en vrouwen vrijwel gelijk is, valt er nog een inhaalslag te maken. Juryvoorzitter Harm Tilman haalde tijdens zijn voordracht ter illustratie het boek ‘Having Words’ van Denise Scott Brown aan. Hierin vertelt de auteur hoe haar teksten en ontwerpen veelvuldig werden toegeschreven aan haar echtgenoot Robert Venturi.

Aan het einde van de ceremonie kondigde Stevens het voornemen aan om het komende jaar een internationale versie van Building Passion te organiseren, waarin Nederlandse vrouwen worden gepresenteerd die werken in het buitenland en buitenlandse vrouwen die in Nederland werkzaam zijn.

 

De genomineerden van links naar rechts, geflankeerd door Harm Tilman (de Architect): Michelle Prins (Volker Wessels DEC), Maartje Lammers (24H-architecture), Sabine van den Boom (Heddes Bouw), Anjelica Cicilia (KOW architecten) en Elphi Nelissen (Nelissen ingenieursbureau).

Reageer op dit artikel