nieuws

AIA Gold Medal 2010 naar Peter Bohlin

Geen categorie

Peter Bohlin is onderscheiden met de AIA Gold Medal 2010. Hij krijgt de prestigieuze Amerikaanse onderscheiding voor zijn flexibiliteit in projecten en materiaalgebruik.

AIA Gold Medal 2010 naar Peter Bohlin

 

 

 

 

Bohlin is oprichter van Bohlin Cywinski Jackson, een architectenpraktijk met 200 medewerkers met vestigingen in Wilkes-Barre, Pittsburgh, Philadelphia, Seattle en San Franciso. Zijn werkterrein omvat een breed scala aan projecten, variërend van huizen op het platteland tot grote projecten in de stad. Het American Institute of Architects roemt bij de toekenning van de prijs zijn contextueel materiaalgebruik.

Bekende werken van Bohlin zijn:

The Ledge House in Maryland, het William J. Nealon Federal Building in Scranton, de rechtbank in Scranton, de Apple Store Fifth Avenue New York, het Pocono Environmental Education Center in Dingmans Ferry en het Stadhuis in Seattle.

De prestigieuze AIA Gold Medal wordt jaarlijkst uitgereikt aan een persoon wiens werk van grote invloed is in de architectuurpraktijk. Bohlin krijgt de prijs uitgereikt tijdens de AIA National Convention in Miami.

www.bcj.com

Reageer op dit artikel