nieuws

Winnaar Zilveren Woonladder

Geen categorie

De Zilveren Woonladder is tijdens de Manifestatie van de Buurtalliantie uitgereikt aan het project ‘Je Eigen Stek Go4it. Deze prijs van 10.000 euro is bestemd voor het beste initiatief voor woonvormen die niet tot de reguliere woningmarkt horen. Met deze prijsvraag willen de ministeries van VROM/WWI en VWS de gezamelijke verantwoordelijkheid voor de aandachtsgroepen van maatschappelijke opvang benadrukken.

Winnaar Zilveren Woonladder

Je Eigen Stek Go4it is een huis voor dak- en thuislozen waar de bewoners zelf alles regelen; van het dagelijkse overleg over corvee en boodschappenlijstjes tot en met de aankoop van meubels en een nieuwe stofzuiger. Het is een eerste stap naar zelfstandig wonen. Het project is ingediend door HVO-Querido, een organisatie voor opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten, samen met woningcorporatie Eigen Haard, Stadsdeel Oud Zuid, Stichting Voor maatschappelijke dienstverlening Puur Zuid en de Hogeschool van Amsterdam. De jury beschouwt dit project als het beste van de ingediende projecten in zelfbeheer.

Naast de winnaar waren het Woonproject Villa en De Nieuwe Nachtegaal genomineerd. Het Woonproject Villa is een woongroep met woonvoorzieningen en zelfstandige appartementen voor jongeren met verschillende handicaps.

De Nieuwe Nachtegaal is een project dat de verbinding maakt tussen, wonen, leren, werken, zorg, welzijn en kunst in de wijk. Voormalig verzorginghuis de Nieuwe Nachtegaal is omgebouwd tot een multifunctioneel gebouw voor omwonenden. Met appartementen voor begeleid wonen en diverse voorzieningen.

Het doel van de Zilveren Woonladder is om te stimuleren dat er voor iedereen een plek op de woonladder is. Elk jaar heeft de Zilveren Woonladder een thema. Dit jaar is dat ‘het betrekken van de bewoners zelf en hun familie’.

Reageer op dit artikel