nieuws

Vesteda ontbindt koopcontract Markthal Rotterdam

Geen categorie

Gaat de bouw van de unieke markthal in het centrum van Rotterdam, ontworpen door MVRDV, nog wel door? Vorige week werd bekend dat Vesteda de koopovereenkomst met Markthal Rotterdam voor 102 woningen heeft ontbonden. Eerder dit jaar haakte Unibail Rodamco al af als toekomstig investeerder en belegger in de marktvloer.

Vesteda ontbindt koopcontract Markthal Rotterdam

 

Vlakbij station Rotterdam Blaak zijn de bouwwerkzaamheden van de geplande markthal al begonnen. Uiterlijk in 2014 zou het bijzondere gebouw worden opgeleverd, maar gaat dat nog wel gebeuren nu twee investeerders zich hebben teruggetrokken uit delen van het project? 

Vesteda maakte bekend dat ontwikkelaar Provast geen vertrouwen kan bieden in een goede verhuurbaarheid, waardeontwikkeling en kwaliteit van de 102 te realiseren woningen. Dit bericht stond vorige week op www.vastgoedmarkt.nl. Het vertrouwen van de investeerder in het woongedeelte van het project was sinds de zomer al geschaad toen Unibail Rdamco met goedvinden van Provast afhaakte als toekomstig investeerder en belegger in de marktvloer.

Nadat Vesteda niet de gevraagde informatie kreeg over de financiële positie van Provast / Markthal Rotterdam, heeft de investeerder zelf een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Hieruit kwam naar voren dat de ontwikkelende partij niet de financiële spankracht heeft die nodig is om de marktvloer langjarig in belegging te nemen. Daarbij zou een rendabele exploitatie van de commerciële gedeelten (en dus de woningen) niet zijn te verwachten. 

Provast laat weten een tweede kort geding tegen Vesteda voor te bereiden. Eerder dit jaar had de rechter de ontwikkelaar al in het gelijk gesteld en gezegd dat de investeerder gehouden is aan de koopovereenkomst van de woningen. 

Vesteda benadrukt dat het terugtrekken uit het project geen doel op zich is en is daarom bereid een nieuwe koopovereenkomst te overwegen. Dan moet zich wel binnen zes maanden een nieuwe belegger voor de marktvloer aandienen en een gedegen exploitatie-opzet worden overlegd.

 

Reageer op dit artikel