nieuws

UNStudio wint eerste prijs Creatieve Zone Beijing

Geen categorie

UNStudio heeft de eerste prijs gewonnen met zijn masterplan voor de Beijing Rivier Creatieve Zone in Yanqing (200km van Beijing).

UNStudio wint eerste prijs Creatieve Zone Beijing

 creative zone beijing UNStudio

Het ontwerp heeft als thema ‘Urbanity in Nature’. Het voorziet in een nieuwe stedelijke rand voor de stad door een strook bebouwing in hoge dichtheid te verweven met een strook groen. Het parkland wordt een showcase voor experimentele projecten en beginnende designbureaus.

 creative zone beijing UNStudio

De andere inzenders waren KCAP (NL), Foster+Partners (UK), Zaha Hadid (UK), Atelier d’Architecture Christian de Portzamparc (FR), AS. Architecture-Studio (FR), Beijing Tsinghua Urban Planning Design Institute (CN), en Beijing Institute of Architectural Design (CN), NPS (US).

Reageer op dit artikel