nieuws

Uitslag Rotterdamse designprijs

Geen categorie

De Rotterdam designprijs 2009 is uitgereikt aan studio Joost Grootens voor de serie Atlassen die bestaat uit vier atlassen waarin tekst, cartografie, fotografie en infografie zijn gecombineerd. Gorilla, een samenwerkingsverband van vijf ontwerpers, won met de visuele column voor de Volkskrant de publieksprijs 2009.

Uitslag Rotterdamse designprijs

 

Jury
De kwaliteit van het werk van studio Joost Grootens is door de internationale jury unaniem omschreven als eigentijds en van wereldklasse.”De atlassen maken de relatie tussen geografie en politiek duidelijk. Atlassen legitimeren bijvoorbeeld de ambities of aanspraken van een imperium. In elke atlas wordt een positie ingenomen ten opzichte van een wereld die in verandering is. Inzichten over het presenteren van informatie in andere media als het internet hebben in Grootens’ boekontwerpen geleid tot uitgebreide visuele indexen en navigatiesystemen.”

De prijswinnaars zijn samen met de andere genomineerden nog tot en met 10 januari 2010 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

Reageer op dit artikel