nieuws

UfD-Mecanoo prijs voor beste afstudeerder TU Delft

Geen categorie

Ir. Evelien Pingen van de faculteit TNW is onderscheiden met de UfD-Mecanoo-prijs voor Beste Afstudeerder van het jaar 2008-2009.

UfD-Mecanoo prijs voor beste afstudeerder TU Delft

Tijdens haar afstuderen heeft ze een nieuwe Delftse technologie ‒ eutectische vrieskristallisatie ‒ op een hoger plan gebracht en een toepassing ervan ontwikkeld voor een Rotterdams bedrijf. Het bedrijf loost jaarlijks bijna een kwart miljoen ton natriumcarbonaat-oplossing. Pingen heeft een procesroute ontwikkeld waarbij geen zwavelzuur meer nodig is en de sodaoplossing omgezet wordt naar vast bicarbonaat en het molybdeen apart kan worden gekristalliseerd. Los van de milieuwinst bedragen kostenbesparingen en productopbrengsten miljoenen euro’s per jaar. Op basis van haar afstudeerwerk is een patentaanvraag gedaan en verschijnen twee publicaties.

UfD

Het Universiteitsfonds Delft is een stichting die zich onafhankelijk van de TU Delft, maar in nauwe samenwerking met het College van Bestuur en hoogleraren, inzet om de studie en het onderzoek aan de TU Delft te bevorderen en te ondersteunen.

Reageer op dit artikel