nieuws

Toekomstige architectuuropgave bestaande stad

Geen categorie

Van 12 november tot 17 december organiseert de afdeling Architectuur van de Faculteit Bouwkunde een Capita Selecta lezingenserie met de titel Architectural solutions for a sustainable city. De lezingenreeks richt zich op dé grote toekomstige architectuuropgave ten aanzien van de bestaande stad.

Toekomstige architectuuropgave bestaande stad

Deze architectuuropgave is extreem complex, bijvoorbeeld als gevolg van nieuwe eisen met betrekking tot CO2-

reductie en sociale vraagstukken die de architectuur raken. De sprekers van de lezingen gaan in op de vraag hoe (toekomstige) architecten kunnen bijdragen aan een kwaliteitsimpuls van het bestaand stedelijk gebied.

De lezingen focussen zich in het bijzonder op de toepasbaarheid van het duurzaamheidconcept in de alledaagse praktijk van de architect. Tijdens de lezingenreeks worden vele praktijkvoorbeelden en ‘best practices’ van toepassingen van duurzaamheid in architectuuropgaven van de bestaande stad getoond.

De lezingen vinden plaats op donderdag:
12 november: Anke van Hal (TU Delft, Nyenrode) en Jeroen van Schooten (Meijer en van Schooten Architecten)
19 november: Henk Doll (Doll atelier voor bouwkunst) en Christine Otto (Atelier Frei Otto & Partner)
26 november: Robert Alewijnse (DP6 architectuurstudio) en Jan Jongert (2012 architecten)
3 december: Pieter Weijnen (Faro Architecten) en Sarah Wigglesworth (Sarah Wigglesworth Architecten)
10 december: Ineke Hulshof (Ineke Hulshof Architecten en Frank Bijdendijk (directeur Stadgenoot)
17 december: Wubbo Ockels (TU Delft) en Dick van Gameren (TU Delft)

De zes dubbellezingen (in het Engels) zijn gratis toegankelijk en vinden plaats vanaf 12 november op donderdagavond van 18.00 tot 19.45 uur in zaal A van de Faculteit Bouwkunde, Julianalaan 134 in Delft.

Na de lezingen is er gelegenheid om na te praten met een drankje buiten de zaal.

Reageer op dit artikel