nieuws

Svetlana Tsygankova winnaar De spoedklus Museumnacht

Geen categorie

Tijdens de Museumnacht bij ARCAM is Svetlana Tsygankova uitgeroepen tot de winnaar van de ontwerpwedstrijd ‘De Spoedklus’. Volgens een knock-out-systeem moesten telkens twee architecten in vijf minuten een oplossing schetsen voor een ter plekke gesteld probleem.

Svetlana Tsygankova winnaar De spoedklus Museumnacht

 

 

 

 

 

In de finale streden Taco Hylkema en Svetlana Tsygankova om de hoofdprijs: een door Ymere gehonoreerde studieopdracht voor een kavel in Amsterdam Zuidoost. De jury, bestaande uit Herman Hertzberger, Nathalie de Vries van MVRDV en Emile Spek van Ymere, riep Tsygankova uit tot winnaar.

Er waren acht deelnemers en zeven duels waarbij het steeds ging om het oplossen van een gesteld probleem op verschillende Amsterdamse locaties. Zo passeerden de revue: ‘Ontwerp een nieuw Red Light District op de kop van het Java-eiland’ en ‘Verdubbel de capaciteit van de Hermitage zonder het ontwerp van Van Heeswijk aan te tasten’.

De finale opdracht luidde: ‘Het uitbreiden van ARCAM met een auditorium, een woning voor de directeur en een parkeerplaats voor twee auto’s’. Het ARCAM spiegelt in het water. Bij nader inzien blijkt dit de uitbreiding te zijn – onder water dus.

Via projecties kon het publiek in de overvolle zaal meekijken met de verrichtingen van de deelnemers. De overige deelnemers waren: Laura Alvarez, Luuk Dietz, Jurriën van Duijkeren, Suzanne Ellis, Anne Loes Nillesen en Björn van Rheenen.

Reageer op dit artikel