nieuws

Rotterdamse parkeergarage opnieuw duurder

Geen categorie

De bouw van de parkeergarage aan het Museumpark in Rotterdam blijkt opnieuw een financiële tegenvaller met zich mee te brengen. De kosten van de zogenoemde blunderput pakken 3 tot 4 procent hoger uit, zo heeft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad gemeld.

Rotterdamse parkeergarage opnieuw duurder

De aanvankelijke bouwkosten waren geraamd op 54 miljoen euro, maar liepen inmiddels op tot boven de 100 miljoen. Een raadsenquête bracht verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu (VVD) in november 2007 aan het wankelen, maar ze mocht uiteindelijk blijven zitten. Inmiddels is de VVD uit het college gestapt en is Baljeu sinds kort raadslid.

CDA-raadslid Beppie Hagenaars reageerde maandag verbijsterd en kondigde aan vragen te stellen. ”We dachten alle risico’s te hebben afgedekt, maar nu blijken er toch weer extra kosten te zijn.” Ze bevestigde daarmee een bericht op de website van NRC Handelsblad.

ANP/AD

Reageer op dit artikel