nieuws

Queeste architecten wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Geen categorie

Het Haagse bureau Queeste architecten ontving uit handen van Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening van Amsterdam, vandaag de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2009. Meer dan 12.000 Amsterdammers brachten hun stem uit op tien projecten. Het ontwerp Blok 51A op Haveneiland Oost in IJburg van Queeste rolde als winnaar uit de bus.

Queeste architecten wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Via een voorronde waren uit 74 projecten uiteindelijk tien nominaties geselecteerd. Daarna heeft de Amsterdamse bevolking zich uitgesproken en zijn meer dan 12.000 stemmen per e mail uitgebracht. Het project bestaat uit 26 grondgebonden woningen. Via een bijzondere woningdoorsnede zijn het park aan de noordzijde en de Groene Tunnel aan de zuidzijde betrokken bij de woningen.

Reageer op dit artikel