nieuws

Project De Tsaar in Zaandam krijgt vorm

Geen categorie

In het centrum van Zaandam realiseert ontwikkelcombinatie Amstelforte vier woongebouwen, waarvan de gevels zijn geïnspireerd op het rijke verleden van de stad. De Pakhuizen maakt deel uit van project De Tsaar – Nieuw Rustenburg, wat het middelpunt moet worden van het nieuwe stadscentrum. Het Amsterdamse architectenbureau Rijnboutt is verantwoordelijk voor het ontwerp van het totale project.

Project De Tsaar in Zaandam krijgt vorm

Rijnboutt ontwierp De Pakhuizen op een locatie aan het water. Hoewel de afwerking en materialisering van deze tijd is, doet het gevelbeeld sterk denken aan de pakhuizen die in de zestiende en zeventiende eeuw in deze regio veel voorkwamen. Achter de bakstenen gevels worden op de tweede tot en met de zevende verdieping in totaal 36 koopwoningen gerealiseerd. Voor de bewoners wordt er op de tweede verdieping een besloten binnentuin aangelegd. De oplevering staat gepland vanaf april 2010.

De Tsaar omvat in totaal 81 koopwoningen en 24 vrije sector huurwoningen, waarvan 36 zijn ondergebracht in De Pakhuizen. De overige woningen vinden een plek in De Toren, De Grachtenhuizen en de Zaagtand.

Reageer op dit artikel