nieuws

Plenair debat crisiswet bouwprojecten in 2e Kamer

Geen categorie

Donderdag vindt in de Tweede Kamer een plenair debat plaats over de Crisis- en herstelwet. Op Prinsjesdag beloofde het kabinet dat procedures bij grote bouwprojecten vereenvoudigd zouden worden, om zo de sector te stimuleren in tijden van crisis.

Plenair debat crisiswet bouwprojecten in 2e Kamer

De Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB) wil dat ook woningbouwprojecten kleiner dan twintig woningen onder de Crisis- en herstelwet komen te vallen. Bouwondernemers met deze projecten kunnen nu geen aanspraak maken op maatregelen die het bouwproces versnellen. Donderdag behandelt de Tweede Kamer een wetsvoorstel hierover. Het ontwerp bevat een groot aantal wetswijzigingen, waarmee het kabinet procedures inkort, wetgeving stroomlijnt en het aantal benodigde vergunningen terugdringt.

De Crisis- en herstelwet

Op Prinsjesdag 2009 kwam het kabinet met de Crisis- en herstelwet. Doel van de wet is de procedures voor grote infrastructurele en bouwprojecten te versnellen. Het gaat om 57 projecten op verschillende terreinen: van kustbescherming tot duurzame energievoorziening en de renovatie van bruggen. Met het wetsvoorstel voorziet de regering in een mogelijkheid om aan deze lijst meer projecten toe te voegen.

Reageer op dit artikel