nieuws

Opening Stedelijk Museum Amsterdam uitgesteld tot volgend jaar

Geen categorie

De opening van het nieuwe Stedelijk Museum aan het Museumplein in 2010 gaat opnieuw vertraging oplopen. De assemblage van de nieuwe gevel, oorspronkelijk gepland voor afgelopen zomer, is uitgesteld tot mei volgend jaar.

Opening Stedelijk Museum Amsterdam uitgesteld tot volgend jaar

Volgens het projectmanagementbureau van de gemeente Amsterdam wordt deze vertraging van vijf maanden veroorzaakt door de complexiteit van het ontwerp van architectenbureau Benthem Crouwel.

Benthem Crouwel reageert verbaasd op de redenen die het projectmanagementbureau nu aanvoert voor de vertraging. Volgens het bureau wordt de vertraging veroorzaakt door het verschil van inzicht tussen de verschillende constructeurs over de staalconstructie van de nieuwbouw en betreft ze niet de gevel.
Bij het projectmanagementbureau kon nog geen reactie worden ingewonnen.

 Bouw stedelijk museum uitgesteld

De voltooiing van de renovatie en nieuwbouw van het Stedelijk was bij aanvang van de bouw in mei 2007 voorzien in de zomer van 2009. Eerder dit jaar was de opening uitgesteld tot december 2009.

Het project omvat naast de renovatie van het hoofdgebouw, de nieuwbouw van Benthem Crouwel. De totale kosten zijn in 2007 begroot op 107 miljoen euro.

 

Reageer op dit artikel