nieuws

Nieuwe zorggebouwen Bos, Water en Weide in Westerhonk

Geen categorie

Zorgterrein Westerhonk te Monster wordt ingrijpend aangepakt. Het ontwerp dat OIII architecten maakte in opdracht van zorginstelling ‘s Heeren Loo, transformeert het gebied tot een moderne woonwijk, waar plaats is voor zorg en maatschappelijke functies.

Nieuwe zorggebouwen Bos, Water en Weide in Westerhonk

Het ontwerp voorziet in drie woongebouwen. Hierin zijn 103 woningen, dagbesteding voor zelfstandig of beschut wonen en crisisopvang ondergebracht. De namen van de gebouwen refereren aan de omgeving van de locatie in het Westland: Bos, Water en Weide.

OIII architecten greep de specifieke doelgroep aan om het project anders dan gebruikelijk aan te pakken. Door intensieve samenwerking tussen teamleiders, bouwbureau, cliënten en adviseurs en door mee te draaien in woongroepen groeide het ontwerp naar haar uiteindelijke resultaat. De verschillende plattegronden zijn vanuit de wisselde behoeftes van bewoners ontwikkeld en zijn daardoor uiteenlopend. De wijze waarop de woongroepen zijn gestapeld, aaneengeschakeld en in elkaar zijn geschoven is kenmerkend voor de manier waarop bewoners en medewerkers samenleven in Westerhonk.

Het complex wordt naar verwachting eind volgend jaar opgeleverd.

Reageer op dit artikel