nieuws

Nieuwe aanhoudingen in vastgoedfraude zaak

Geen categorie

In de vastgoedfraudezaak rond onder meer Bouwfonds en Philips Pensioenfonds is opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat om een niet met name genoemde directeur van een projectontwikkelaar. Dat maakte het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend.

Nieuwe aanhoudingen in vastgoedfraude zaak

 

 

De opsporingsdienst FIOD-ECD verrichte gisteren invallen in twee woningen van de directeur in de provincie Utrecht. De directeur wordt verdacht van betrokkenheid bij valsheid in geschrifte en witwassen in een aantal onroerend goed projecten.

Volgens het blad Vastgoedmarkt gaat het om directeur Harm Trimp van projectontwikkelaar Trimp & van Tartwijk. De woordvoerder van het functioneel parket wil deze naam niet bevestigen. De advocaat van Trimp was onbereikbaar voor commentaar. De FIOD-ECD had Trimp & van Tartwijk al eerder in beeld in het onderzoek naar de vastgoedfraude. Het bedrijf zou als gedelegeerd ontwikkelaar van Symphony in het Amsterdamse Zuidasgebied een geheime winstdelingsregeling hebben gehad met Jan van V., een van de hoofdverdachten in de zaak. Mededirecteur Hans van Tartwijk is een van de personen die hiervoor eerder is aangehouden.

Het aantal verdachten in deze zaak is inmiddels opgelopen tot 120. Daarbij gaat het om zeventig bedrijven en vennootschappen en vijftig personen. Hieronder bevindt zich ook architect René S.. Justitie denkt dat de verdachten samen vele tientallen miljoenen euro’s hebben ontvangen voor het gunnen en afwikkelen van grote bouwprojecten en voor het afhandelen van grote onroerendgoedtransacties. De eerste verdachten, twee directeuren van projectontwikkelaar Willemsen Minderman uit Capelle aan den IJssel, moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Ze hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Reageer op dit artikel