nieuws

Krasnapolsky wordt nog niet uitgebreid

Geen categorie

NH Hotels zet de uitbreidingsplannen van Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam in de koelkast. Door de crisis staat de cashflow een investering in nieuwbouw niet toe, zegt NH-directeur Arco Buijs in het Parool. Wel wordt het hotel op de Dam over een jaar grondig gerenoveerd.

Krasnapolsky wordt nog niet uitgebreid

NH werkt al jaren aan uitbreidingsplannen voor zijn vlaggenschip. Daarover werd onlangs overeenstemming bereikt met de gemeente Amsterdam. Het hotel zou worden uitgebreid aan de Sint Jansstraat, tussen de Warmoesstraat en de Oudezijds Voorburg¬wal. Een parkeergarage en een hotelvleugel aan de steeg zouden plaatsmaken voor nieuwbouw met circa zeventig kamers, waarmee Krasnapolsky zou groeien naar in totaal 550 kamers.

Maar de kosten voor dat project, in die smalle steeg, zijn te hoog, zegt Buijs in het Parool. “We sluiten niet uit dat we ooit zullen uitbreiden, maar hebben geen termijn in gedachten. Stel dat we over drie jaar zo’n besluit nemen, dan duurt het tenminste nog eens drie jaar voordat we aan de slag kunnen.”
Het hotel zal nu worden gerenoveerd, eveneens een miljoenenoperatie. Dat is jarenlang uitgesteld vanwege de nieuwbouwplannen, waarin renovatie zou worden meegenomen. Maar NH moet alle 478 kamers en de publieke ruimtes aanpakken.

Buijs verwacht dat de werkzaamheden, waarbij het hotel geopend zal blijven, eind volgend jaar van start gaan. Daarbij zal ook de Jansvleugel, die op de nominatie stond te verdwijnen, worden aangepakt. Krasnapolsky staat daarnaast voor nog meer ingrijpende werkzaamheden. Onder een groot deel van het gebouw zijn de fundamenten rot. Aan de kant van de Dam moeten binnen vijf jaar nieuwe palen worden geslagen. Andere delen van de fundering moeten binnen twintig jaar worden aangepakt.

Reageer op dit artikel