nieuws

Kees Marcelis wint Architectuurprijs Achterhoek

Geen categorie

Nout Wellink, directeur van De Nederlandsche Bank, reikte afgelopen vrijdag de Architectuurprijs Achterhoek 2009 uit aan Kees Marcelis van studiokeesmarcelis uit Arnhem. Het prijswinnende gebouw is de nieuwe showroom van Daas baksteen in Azewijn, waarvoor Marcelis zowel het exterieur als het interieur heeft ontworpen.

Kees Marcelis wint Architectuurprijs Achterhoek

In dit moderne, zwartstenen paviljoen worden de producten van de baksteenfabrikant gepresenteerd. Het gebouw is vervaardigd van zwarte ClickBrick, een baksteen die zonder specie wordt toegepast. De jury vond dat “een van de oorzaken voor de hoge kwaliteit van het resultaat het redeneren vanuit de omgeving is. Daarbij klopt alles tot in het kleinste detail. Zowel de aanpak als het resultaat van dit project zijn een voorbeeld voor respectvol bouwen in het algemeen en voor kwaliteit van het bedrijfsgebouw in het bijzonder.”

Interieur showroom Daas. Foto Dorrestein Fotografie

Het gebouw dat nu in de prijzen valt is pas het tweede gebouw dat studiokeesmarcelis ontwierp en realiseerde. Studiokeesmarcelis is van oorsprong een bureau voor interieurarchitectuur, maar de laatste jaren houdt de studio zich steeds vaker bezig met het ontwerpen van bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen en villa’s en productvormgeving.

Interieur van de showroom Daas in Azewijn. Foto Dorrestein Fotografie

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag dat besteed wordt aan een architectuurproject.

Showroom Daas in Azewijn. Foto Dorrestein Fotografie

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels