nieuws

Hoteltoren CCTV van OMA wordt hersteld

Geen categorie

De door brand beschadigde hoteltoren van het CCTV-complex in China, ontworpen door OMA, zal worden hersteld. Aan de geblakerde wolkenkrabber die naast het prestigieuze hoofdkwartier van de Chinese staatsomroep staat, is sinds de felle brand acht maanden geleden niets gedaan. Ole Scheeren, de projectarchitect van het CCTV-project, zegt in de Volkskrant dat de toren wordt gerenoveerd en dat het hoofdgebouw in de loop van volgend jaar in gebruik zal worden genomen.

Hoteltoren CCTV van OMA wordt hersteld

In Peking was lange tijd onduidelijk wat er met ‘het nieuwe icoon van China’ zou gebeuren. De staatsomroep zwijgt in alle talen, omdat de regering een onderzoek heeft lopen naar de brand en de oorzaken ervan. Het personeel van CCTV kreeg te horen dat de verhuizing naar het gebouw van OMA, die aanvankelijk gepland was voor november 2009, voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Daarom gingen er geruchten dat het nieuwe gebouw niet meer veilig zou zijn.

De brand ontstond door het vuurwerk dat in februari werd afgestoken ter gelegenheid van het Chinees Nieuwjaar; de zware vuurpijlen zetten de hoteltoren in lichterlaaie. Uit onderzoek bleek dat belangrijke veiligheidsmaatregelen niet waren nageleefd, het vuurwerk was doorgezet zonder de verplichte vergunning, drie expliciete waarschuwingen van de politie waren genegeerd. De topman van de staatsomroep werd gedwongen vervroegd met pensioen te gaan, als strafmaatregel.

Reageer op dit artikel