nieuws

Hekken om studentenwoontoren blijven staan

Geen categorie

De hekken rond de Utrechtse studentenwoontoren, Casa Confetti, blijven zeker tot en met vrijdag staan. Dat heeft een woordvoerster van de Stichting Studentenhuisvesting Utrecht (SSH) gemeld. Afgelopen weekeinde waaide een gevelpaneel van het pand. Het paneel kwam op de busbaan terecht. Er vielen geen gewonden.

Hekken om studentenwoontoren blijven staan

De SSH besloot in kader van de veiligheid hekken te plaatsen. De platen van het gebouw worden allemaal geïnspecteerd. “Een aantal platen is extra geborgd”, zegt de zegsvrouw. Door het weer is de inspectie nog niet afgerond. ‘Tot die tijd blijven de hekken staan.”

Casa Confetti, een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Marlies Röhmer dankt haar naam aan de kleurrijke panelen op de gevel van het pand. In het gebouw wonen 377 studenten. Zij kunnen hun huis wel bereiken.

 

 

Reageer op dit artikel