nieuws

Haagse badplaatsperikelen

Geen categorie

Terwijl Kijkduin verder discussieert over het wel of niet bouwen van hoogbouw en de afgeketste cruiseterminal gaan in de andere Haagse badplaats Scheveningen de plannen gewoon door.

Haagse badplaatsperikelen

Daar wordt de ontwikkeling van het havengebied en het voormalige Norfolkterrein doorgezet. De gemeente Den Haag, de projectontwikkelaar Malherbe en de financiele investeerders hebben een akkoord gesloten over de uitvoering van de plannen. Door het ondertekenen van het akkoord komt een einde aan de geruchten dat de banken zich uit het project hadden teruggetrokken door de financiele crisis.

Door het vertrek van de Norfolkline drie jaar geleden kwam het terrein vrij. De gemeente vroeg aan vier combinaties van financiers en projectontwikkelaars om met voorstellen te komen voor het gebied. ING, Fortis en Malherbe kwamen als winnaars uit de bus.

Deze partij wil op het terrein een soort dorpje met 800 woingen in smalle straatjes realiseren. De derde haven wordt gedempt voor een parkeergarage. Aan de voormalige havenhoofden komen torens met uitzicht op zee.

 

Reageer op dit artikel