nieuws

Genomineerden Architect van het Jaar Prijs 2009 bekend

Geen categorie

De jury van de Architect van het Jaar Prijs 2009, bestaande uit Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar TU Delft), Harm Tilman (hoofdredacteur ‘de Architect’) en Rudy Uytenhaak (winnaar Architect van het Jaar Prijs 2008) – heeft uit de 21inzendingen voor de prijs tien architectenbureaus genomineerd voor de tweede ronde.
De prijs is uitgereikt in drie verschillende categorieen Large, Medium, Small.

Genomineerden Architect van het Jaar Prijs 2009 bekend

De genomineerden zijn: In de categorie Large (bureaus vanaf 21 fte):
Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen
KCAP Architects & Planners uit Rotterdam en Zürich (CH)
RAU uit Amsterdam
SeArch Architects uit Amsterdam

In de categorie Medium (bureaus van 6 tot en met 20 fte):
BIQ Stadsontwerp uit Rotterdam
Atelier Kempe Thill uit Rotterdam
Moriko Kira architect uit Amsterdam
Onix Architecten uit Groningen
Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam

In de categorie Small (bureaus tot en met 5 fte)
Kingma Roorda Architecten uit Rotterdam

Thema’s

Aan de inzenders werd gevraagd om hun visie te geven op een tweetal zelf gekozen thema’s en die visie te illustreren aan de hand van enkele gerealiseerde projecten. Tenlotte vroeg de jury om te beschrijven wat de inzenders hebben geleerd van de (gevolgen van de) crisis, hoe ze daar vervolgens in hun werk, bureaustrategie en/of personeelsbeleid mee zijn omgegaan en welke mogelijke oplossingen ze daarvoor hebben kunnen vinden.

Vervolg

In de loop van de maand november zal de jury alle tien genomineerden ontvangen voor een korte presentatie en een vragenronde, waarna de winnaar per categorie en de overall prijswinnaar kan worden bepaald. De winnende ‘Architect van het Jaar’ 2009 ontvangt naast de eer tevens een geldprijs van 5.000,- Euro, ter beschikking gesteld door Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in december 2009.

De Architect van het Jaar Prijs werd ingesteld door ArchitectenWerk met als doel om – naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van hun gerealiseerde werk – met name de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

Eerdere winnaars waren in 2008: UN Studio en in 2009: Rudy Uytenhaak Architectenbureau, beide uit Amsterdam.

Reageer op dit artikel