nieuws

Bouw gestart Rotterdamse markthal

Geen categorie

Afgelopen woensdag is begonnen met de bouw van de overdekte markthal in Rotterdam. Het project naar een ontwerp van MVRDV komt in het centrum van de stad.

Bouw gestart Rotterdamse markthal

Het gebouw voorziet ook in de bouw van appartementen en een ondergrondse parkeergarage. De hal, naar het voorbeeld van overdekte markten in steden als Barcelona, Stockholm en Birmingham, moet in 2014 in gebruik worden genomen.

Het is de bedoeling dat de markthal, ter grootte van een voetbalveld, zes dagen per week open zal zijn. Honderd ondernemers kunnen er hun verse producten aanbieden. Aan de flanken van het ‘veld’ komen winkels die ook met eten en drinken te maken hebben.

Ontwikkelaar Provast maakte woensdag bekend dat de bouw van de hal 175 miljoen euro gaat kosten. Daarvan komt 72,5 miljoen van de gemeente Rotterdam. Een aantal beleggingsmaatschappijen investeert ook in het project. Een daarvan, Vesteda, probeert uit het project te stappen. Maar de rechter heeft dat tot op heden voorkomen, liet Provast weten.

Bekijk de  3D animatie van de ‘Markthal’ in Rotterdam, geproduceerd door PlusAnimations

Reageer op dit artikel