nieuws

Bouw B-Tower in Rotterdam gestart

Geen categorie

Wethouder Hamit Karakus en Jos Melchers, directeur MAB Development hebben gisteren het startsein gegeven voor de bouw van het project B-Tower in Rotterdam. Het twintig bouwlagen tellende complex is ontworpen door Wiel Arets. Niet alleen het exterieur is van zijn hand, hij tekende ook voor het interieurontwerp van de appartementen.

Bouw B-Tower in Rotterdam gestart

De nieuwe B-Tower ligt aan de Van Oldenbarnevelt Plaats, midden in het centrum van Rotterdam en pal naast de Bijenkorf. Uitgangspunt van het project is om aan te sluiten bij de wens van de gemeente dat jonge hoog opgeleide mensen ook na hun studie in de binnenstad blijven wonen.

Het gebouw wordt zeventig meter hoog en gaat onderdak bieden aan 54 koopwoningen en 24 huurwoningen, verdeeld over de bovenste 15 bouwlagen. Alle woningen krijgen royale buitenruimtes in de vorm van een balkon, waarvan de transparante afwerking aansluit op de glazen gevel. De plint wordt ingezet voor detailhandel en parkeren. Een filiaal van Sting bezet de eerste drie lagen, daarboven komen twee lagen met parkeerplaatsen.

Als alles volgens plan verloopt, dan kunnen de eerste bewoners eind 2011 hun woningen betrekken.

Reageer op dit artikel