nieuws

BAM rekent op minder winst

Geen categorie

BAM heeft de winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld. De bouwer gaat nu uit van een nettoresultaat van ten minste 100 miljoen.

BAM rekent op minder winst

Drie maanden terug rekende het concern nog op een winst van tussen de 100 en 120 miljoen. In 2008 hield BAM onder de streep nog 162 miljoen over. BAM ziet zich genoodzaakt de prognose bij te stellen vanwege de oplopende verliezen bij de divisie Vastgoed. In de eerste negen maanden bedroegen die 81 miljoen euro.

De negatieve resultaten zijn mede het gevolg van extra afwaarderingen op de vastgoedportefeuilles in Nederland en Ierland. Alle andere divisie van BAM schreven wel zwarte cijfers. De winst over de eerste negen maanden kwam daardoor uit op 65 miljoen euro. Dat is ongeveer een derde van de 191,5 miljoen die vorig jaar in dezelfde periode werd behaald.

BAM zag de omzet in de eerste drie kwartalen met 6 procent dalen tot 6 miljard. De orderportefeuille zakte met bijna 18 procent tot 11,6 miljard euro.

Cobouw

Reageer op dit artikel