nieuws

Winnaars ontwerpwedstrijd Legrand

Geen categorie

Legrand Nederland maakte onlangs de winnaars bekend van de ontwerpwedstrijd die zij uitschreef in het kader van de beurs Elektrotechniek. De prijs van de vakjury, een bedrag van € 750, werd uitgereikt aan Jeroen van den Ban voor zijn ontwerp Niek. Onne Sypkens sleepte met zijn lamp Suspended de publieksprijs in de wacht.

Winnaars ontwerpwedstrijd Legrand

De winnende lamp niek. van Jeroen van den Ban, student Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool Rotterdam, is door de jury beoordeeld als een slim, compleet en stijlvol ontwerp die past in elk interieur. Het ontwerp is gemaakt van P31 rvs kabelgoot en afgewerkt met geschaafd merbeauhout.
Naast de vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van Legrand en VNU Exhibitions, kon ook het publiek een stem uitbrengen. In totaal zijn gedurende de vijf beursdagen ruim 1900 stemmen uitgebracht. Suspended van Onne Sypkens, student Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, kreeg ruim vijftig procent van de stemmen. Zijn lamp is gemaakt van rvs-kabelgoot, inclusief bijbehorende deksels, stijgstukken, snelkoppelplaten, klemmen en eindschotten. De kabelgoten zijn omgekeerd aan elkaar vastgemaakt en aan draden opgehangen aan het plafond.
Legrand Nederland wil met de ontwerpwedstrijd jonge studenten van de richting Industriële Vormgeving de kans geven om op originele wijze haar kabeldraagsystemen te hergebruiken in het ontwerp van een functioneel voorwerp of meubel. Het bedrijf vroeg de studenten een ontwerp te maken van de verschillende materialen van Legrand, zoals metalen kabelgoten of kabelladders. In het ontwerp moest minstens vijftig procent van dit materiaal terugkomen en het diende een (eenvoudige) elektrotechnische component te bevatten. De wedstrijd heeft tot doel om in contact te komen met een nieuwe lichting industrieel ontwerpers.

 De publieksprijs was voor Onne Sypkens met Suspended.

Reageer op dit artikel